KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vánoční kapr na šalvěji

Kategorie: hlavní jídla, vánoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vánoční kapr na šalvěji potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g kapra
   • 300 g rýže
   • 5 lžic másla
   • 2 lžíce pražených mandlí
   • 2 lžíce rozinek
   • 2 lžíce citrónové šťávy
   • 50 ml bílého vína
   • 1 snítka čerstvé šalvěje nebo 1 lžíce sušené
   • sůl
   • mletý pepř
   • kari koření
Recept vánoční kapr na šalvěji připravíme takto:
Šalvěj opereme a lístečky nakrájíme najemno. Rozinky spaříme a potom namočíme asi na hodinu do bílého vína. Kapra opatrně vykostíme, maso nakrájíme na kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, hustě posypeme bylinkami a v ledničce necháme asi 30 minut odležet. Mezitím připravíme rýži - důkladně ji propláchneme a scedíme, poté krátce orestujeme na másle, osolíme, okořeníme kari kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Rybí filety zvolna opečeme na obou stranách na polovině másla. Až jsou hotové, přidáme do vypečené šťávy mandle a rozinky, prohřejeme. Podáváme s kari rýží.





vánoční kapr na šalvěji, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz