KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vánoční kapr na šalvěji potřebujeme tyto suroviny: • 700 g kapra • 300 g rýže • 5 lžic másla • 2 lžíce pražených mandlí • 2 lžíce rozinek • 2 lžíce citrónové šťávy • 50 ml bílého vína • 1 snítka čerstvé šalvěje nebo 1 lžíce sušené • sůl • mletý pepř • kari koření Recept vánoční kapr na šalvěji připravíme takto:
Šalvěj opereme a lístečky nakrájíme najemno. Rozinky spaříme a potom namočíme asi na hodinu do bílého vína. Kapra opatrně vykostíme, maso nakrájíme na kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, hustě posypeme bylinkami a v ledničce necháme asi 30 minut odležet. Mezitím připravíme rýži - důkladně ji propláchneme a scedíme, poté krátce orestujeme na másle, osolíme, okořeníme kari kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Rybí filety zvolna opečeme na obou stranách na polovině másla. Až jsou hotové, přidáme do vypečené šťávy mandle a rozinky, prohřejeme. Podáváme s kari rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční kapr na šalvěji nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr s mandlemi, štědrovečerní nadívaný kapr, jávský pečený kapr, bramborová polévka s kaprem, labužnický kapr, kapr na cibuli, kapr dušený na pepři a česneku, kapr na černo se sušeným ovocem, kuře na slanině a šalvěji, kapr na černo s mandlemi vánoční kapr na šalvěji, recept, hlavní jídla |