![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g telecího masa (kýta • hřebet nebo plec) • 50 g libového uzeného masa • 50 g slaniny • 1 malá kyselá okurka • 2 lžíce na nudličky nakrájené kořenové zeleniny • 50 g másla • 3 kuličky pepře • 1 kulička nového koření • 63 ml bílého vína • 1 lžička hladké mouky Recept telecí na víně připravíme takto:
Maso osolíme. Polovinu slaniny, uzené maso a okurku nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, vyškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Pak přidáme maso, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka. Až je maso měkké, vyndáme ho a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou, povaříme, přilijeme víno a šťávu přecedíme. Podáváme s opečenými bramborami nebo s rýží nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš na víně, žampióny na víně a slanině, smažený telecí brzlík, telecí plec na pórku, telecí perkelt, telecí po italsku s makaróny, kuřecí plátky na víně, balkánské telecí kotlety, plněná telecí kýta, drůbeží játra na víně telecí na víně, recept, hlavní jídla |