![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecí kýty • 500 ml silného mírně osoleného hovězího vývaru • 3 zelené masité salátové papriky • 1 velký pórek • 1 cibule • 500 g makarónů (nebo krátkých těstovin) • 100 ml smetany • 200 ml Cinzana secco (nebo suchého bílého vermutu) • olivový olej • sůl • pepř • česnek • majoránka • estragon • hladká mouka Recept telecí potalsku s makaróny připravíme takto:
Maso nakrájíme na proužky asi 5cm dlouhé, osolíme, obalíme ve směsi majoránky, drceného estragonu a pepře a necháme odležet. Zeleniu nakrájíme, krátce podusíme s trochou soli, pepře a česneku na olivovém oleji a dáme stranou. Na pánev nalejeme další olej, rozpálíme a zprudka opečeme maso. Rovněž dáme stranou. Do vypečené šťávy vlijeme Cinzano, chvilku povaříme, pak přidáme ještě trochu estragonu a pepře a vaříme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme mouku, zamícháme, vrátíme zpět na pánev maso a zeleninu a vaříme. Postupně přiléváme smetanu, šálek vývaru, mícháme a za chvíli odstavíme. Zbylý vývar použijeme na těstoviny: Až se téměř uvařily ve slané vodě, slijeme je a ještě pět minut vaříme ve vývaru (vývar se skoro všechen ztratí). Vše pak v míse smícháme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí po italsku s makaróny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí žebírka na slanině, telecí guláš, krůtí řezy po italsku, telecí na kmíně, telecí na víně, pražená telecí játra, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, telecí ragú, telecí perkelt, telecí rizoto telecí po italsku s makaróny, recept, hlavní jídla |