KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí po italsku s makaróny

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí potalsku s makaróny potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí kýty
   • 500 ml silného mírně osoleného hovězího vývaru
   • 3 zelené masité salátové papriky
   • 1 velký pórek
   • 1 cibule
   • 500 g makarónů (nebo krátkých těstovin)
   • 100 ml smetany
   • 200 ml Cinzana secco (nebo suchého bílého vermutu)
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
   • česnek
   • majoránka
   • estragon
   • hladká mouka
Recept telecí potalsku s makaróny připravíme takto:
Maso nakrájíme na proužky asi 5cm dlouhé, osolíme, obalíme ve směsi majoránky, drceného estragonu a pepře a necháme odležet. Zeleniu nakrájíme, krátce podusíme s trochou soli, pepře a česneku na olivovém oleji a dáme stranou. Na pánev nalejeme další olej, rozpálíme a zprudka opečeme maso. Rovněž dáme stranou. Do vypečené šťávy vlijeme Cinzano, chvilku povaříme, pak přidáme ještě trochu estragonu a pepře a vaříme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme mouku, zamícháme, vrátíme zpět na pánev maso a zeleninu a vaříme. Postupně přiléváme smetanu, šálek vývaru, mícháme a za chvíli odstavíme. Zbylý vývar použijeme na těstoviny: Až se téměř uvařily ve slané vodě, slijeme je a ještě pět minut vaříme ve vývaru (vývar se skoro všechen ztratí). Vše pak v míse smícháme a podáváme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí po italsku s makaróny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

provensálské makaróny, dušené telecí maso, filé po italsku, telecí koleno na divoko, telecí roláda, telecí na paprice, telecí játra na bylinkách, zámecký telecí paprikáš, dušené telecí maso ii, přírodní telecí řízky se sýrem



telecí po italsku s makaróny, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz