KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí po italsku s makaróny

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí potalsku s makaróny potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí kýty
   • 500 ml silného mírně osoleného hovězího vývaru
   • 3 zelené masité salátové papriky
   • 1 velký pórek
   • 1 cibule
   • 500 g makarónů (nebo krátkých těstovin)
   • 100 ml smetany
   • 200 ml Cinzana secco (nebo suchého bílého vermutu)
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
   • česnek
   • majoránka
   • estragon
   • hladká mouka
Recept telecí potalsku s makaróny připravíme takto:
Maso nakrájíme na proužky asi 5cm dlouhé, osolíme, obalíme ve směsi majoránky, drceného estragonu a pepře a necháme odležet. Zeleniu nakrájíme, krátce podusíme s trochou soli, pepře a česneku na olivovém oleji a dáme stranou. Na pánev nalejeme další olej, rozpálíme a zprudka opečeme maso. Rovněž dáme stranou. Do vypečené šťávy vlijeme Cinzano, chvilku povaříme, pak přidáme ještě trochu estragonu a pepře a vaříme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme mouku, zamícháme, vrátíme zpět na pánev maso a zeleninu a vaříme. Postupně přiléváme smetanu, šálek vývaru, mícháme a za chvíli odstavíme. Zbylý vývar použijeme na těstoviny: Až se téměř uvařily ve slané vodě, slijeme je a ještě pět minut vaříme ve vývaru (vývar se skoro všechen ztratí). Vše pak v míse smícháme a podáváme.





telecí po italsku s makaróny, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz