![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecí plece • 50 g tuku • 1 střední cibule • mletá paprika • 40 g hladké mouky • 1 dcl smetany ke šlehání • sůl Recept telecí na paprice připravíme takto:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na třetině dávky tuku, zaprašíme ji mletou paprikou, po zpěnění přidáme maso pokrájené na kostky, prudce je osmažíme, pak zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. Potom maso osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Při dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme za častého míchání. Před koncem varu přidáme smetanu, omáčku přecedíme, přidáme maso, přisolíme a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí roláda, telecí ragú s olivami, telecí koleno na divoko, jehněčí maso na paprice, telecí medailónky se sýrovou omáčkou, lahůdkové telecí řízky, telecí koleno na slanině, sekaná telecí pečeně, smažený telecí brzlík, telecí pečené koleno telecí na paprice, recept, hlavní jídla |