KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 telecí řízky
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 3 žloutky
   • 4 lžíce strouhanky
   • 350 g rajčat
   • 4 stroužky česneku
   • 4 snítky bazalky
   • 10 lžic olivového oleje
   • sůl
   • černý pepř
   • 300 g těstovin
   • 500 g cukety
   • 100 g parmazánu
   • 1 lžička citrónové šťávy
Recept zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce připravíme takto:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme. Polovinu česneku pak orestujeme na 1 lžíci rozpáleného oleje, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teplotě přibližně 10 minut podusíme. Plátky masa opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozmíchaných žloutcích a nakonec ve strouhance. V osolené vodě uvaříme těstoviny (8-18 minut). Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 1-2 lžících rozehřátého oleje. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené řízky a opečeme z každé strany dozlatova. Maso přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě zapečeme 3-5 minut. Hotové řízky pokapeme citrónovou šťávou. Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketami. Ozdobíme citronem a bazalkou.





zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz