![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 telecí řízky • 4 lžíce hladké mouky • 3 žloutky • 4 lžíce strouhanky • 350 g rajčat • 4 stroužky česneku • 4 snítky bazalky • 10 lžic olivového oleje • sůl • černý pepř • 300 g těstovin • 500 g cukety • 100 g parmazánu • 1 lžička citrónové šťávy Recept zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce připravíme takto:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme. Polovinu česneku pak orestujeme na 1 lžíci rozpáleného oleje, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teplotě přibližně 10 minut podusíme. Plátky masa opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozmíchaných žloutcích a nakonec ve strouhance. V osolené vodě uvaříme těstoviny (8-18 minut). Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 1-2 lžících rozehřátého oleje. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené řízky a opečeme z každé strany dozlatova. Maso přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě zapečeme 3-5 minut. Hotové řízky pokapeme citrónovou šťávou. Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketami. Ozdobíme citronem a bazalkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí žebírka s cibulovou kaší, klatovské řízky, anglická telecí játra, zapékané brambory s křemenáči, pražená telecí játra, celerové řízky, přírodní telecí řízky se sýrem, kuřecí prsa marinovaná ve švestkové omáčce, králičí řízky, kuřecí stehna v houbové omáčce zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, recept, hlavní jídla |