![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3/4 kg telecího plecka (nebo 1 kg hrudi) • 5 dkg slaniny • 0,25 litru kyselé smetany • sůl • kůra z poloviny citrónu • 2 lžíce másla • 1 lžíce polohrubé mouky Recept telecí maso se smetanovou omáčkou připravíme takto:
V nastrouhané kůře z citrónu obalíme slaninu nakrájenou na proužky, protkneme s ní maso, osolíme, vložíme na pekáč s rozehřátým máslem a pečeme nejdříve bez podlévání, později je podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Upečené maso vyjmeme, do šťávy přidáme zbytek citrónové kůry a smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání krátce povaříme. Podáváme s těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí maso se smetanovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švédské masové kuličky, telecí játra po benátsku, zapečené mleté maso, telecí maso s rýží, telecí koleno na slanině, vepřové maso na smetaně, irské dušené maso, telecí filé s jablky a plísňovým sýrem, smažené telecí nožičky, hovězí pečeně s cibulovou omáčkou telecí maso se smetanovou omáčkou, recept, hlavní jídla |