KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí maso se smetanovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí maso se smetanovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 3/4 kg telecího plecka (nebo 1 kg hrudi)
   • 5 dkg slaniny
   • 0,25 litru kyselé smetany
   • sůl
   • kůra z poloviny citrónu
   • 2 lžíce másla
   • 1 lžíce polohrubé mouky
Recept telecí maso se smetanovou omáčkou připravíme takto:
V nastrouhané kůře z citrónu obalíme slaninu nakrájenou na proužky, protkneme s ní maso, osolíme, vložíme na pekáč s rozehřátým máslem a pečeme nejdříve bez podlévání, později je podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Upečené maso vyjmeme, do šťávy přidáme zbytek citrónové kůry a smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání krátce povaříme. Podáváme s těstovinami.





telecí maso se smetanovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz