KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept telecí medajlonky potřebujeme tyto suroviny: • 12 telecích medajlonků • 1,5 hrnku kuřecího vývaru • 1,5 hrnku sladké smetany • 2 zralá avokáda • citronová šťáva • sůl • mletý bílý pepř • 6 lžic hladké mouky • máslo • olej Recept telecí medajlonky připravíme takto:
Kuřecí vývar a smetanu nalijeme do hrnce a při střední teplotě zahříváme až téměř k bodu varu. Pak teplotu zmírníme a pomalu vaříme, až se tekutina zredukuje asi o půl hrnku (přibližně 20 minut). Mezitím oloupeme avokáda, odstraníme pecky, každé podélně rozkrojíme na 6 stejných dílů, položíme je do porcelánové nebo skleněné misky a prokapeme citronovou šťávou. Telecí medailonky osolíme a opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme v pánvi na rozehřátém oleji s máslem - asi 5 minut po každé straně, pak je vyndáme a uchováme v teple. Přebytečný tuk slijeme a do horké pánve dáme citronovou šťávu z avokáda. Lžící při tom seškrabujeme a promícháváme výpečky. Asi tak po minutě, když se tekutina v pánvi zahustila, přidáme do pánve směs vývaru se smetanou a dobře prohřejeme (několik minut). Vzniklou omáčku rozdělíme na talíře, do ní vložíme po dvou medajloncích a navrch dáme díly avokáda. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí medajlonky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí medailónky, telecí prsa plněná houbovou rýží, marinovaná telecí játra, galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, telecí pečeně nadivoko, telecí řízek praha, telecí ragú s cibulí, gratinované telecí řízky, pošírovaný telecí brzlík v telecím glacée, rissoto divokého česneku a parmazánová pěna telecí medajlonky, recept, speciality |