KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept marinovaná telecí játra potřebujeme tyto suroviny: • 500 g telecích jater • 500 g brambor • 2 česneku • sůl • pepř • 1 bobkový list • 1 lžíca bílého vinného octa • 100 ml bílého suchého vína • 40 g sádla • 1 lžíce nahrubo nasekané petrželky Recept marinovaná telecí játra připravíme takto:
Játra odblaníme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme je na velký talíř, posypeme najemno nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme, přidáme bobkový list, přelijeme vínem a octem a necháme marinovat aspoň 2 hodiny (lépe celou noc). Několikrát plátky obrátíme. Brambory uvaříme ve šlupce, pak oloupeme a nakrájíme na plátky. Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme plátky jater, prudce je z obou stran osmahneme, hned vyndáme a uchováme v teple. Z marinády vyndáme bobkový list, marinádu nalijeme do pánve s výpekem, přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Plátky jater namočíme do vzniklé omáčky a naskládáme je na nahřáté talíře. Plátky brambor také namočíme v omáčce a položíme je okolo jater. Nakonec posypeme petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Marinovaná telecí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: gratinované telecí řízky, telecí medailónky, telecí ragú s cibulí, telecí prsa plněná houbovou rýží, telecí řízek praha, telecí pečeně nadivoko, galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, telecí medajlonky, pošírovaný telecí brzlík v telecím glacée, rissoto divokého česneku a parmazánová pěna marinovaná telecí játra, recept, speciality |