![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 40 dkg zadního hovězího masa • 20 dkg vepřové srdce • 10 dkg vepřových jater • 20 dkg kořenové zeleniny • 1 rajče • kousek květáku • 1 pórek • 2 listy kapusty • sůl Recept staročeská polévka s masem a játry připravíme takto:
Omyté maso a vnitřnosti zalijeme asi 3 litry studené vody, osolíme a zvolna vaříme. Po hodině přidáme očištěnou zeleninu a vaříme další hodinu. Pak vybereme maso, zeleninu nakrájíme na kousky a podáváme zalité vývarem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská polévka s masem a játry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: soba s vepřovým masem, cibulačka s kuřecím masem, zelňačka s mletým masem, staročeská bramboračka (bramborová polévka), staročeská kmínová polévka s vejcem, hrachová polévka s beraním masem, staročeská rybí polévka s hrachem, boršč s mletým masem, nudlová polévka s kuřecím masem, staročeská bílá zelňačka s klobásou staročeská polévka s masem a játry, recept, polévky |