![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 350 g telecího předního masa bez kostí • 60 g parmezánu • 100 g margarínu • 100 g cibule • 600 g rýže • 25 g uzené slaniny • 100 g kečupu • 100 g zelené papriky • 20 g hladké mouky • mletá paprika • pepř • sůl Recept srbské rizoto připravíme takto:
Na kostky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme tuk, nadrobno nakrájenou cibuli, telecí maso nakrájené na kostky, zalijeme malým množstvím vroucí vody, osolíme, opepříme a dusíme. Až je maso poloměkké, odebereme polovinu šťávy, tu vydusíme na tuk, zaprášime moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a vaříme nejméně 30 minut. Při podávání touto omáčkou porce rizota přelijeme. K poloměkkému masu přidáme zelenou papriku nakrájenou na proužky, vymytou rýži, potřebné množství vody, přivedeme k varu a dáme do trouby dusit doměkka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srbské rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto na pivu, námořnické rizoto, rychlé kuřecí rizoto, jadranské rizoto, šafránové rizoto, ovocné rizoto, rizoto zeleninové, hříbkové rizoto, králičí rizoto, rizoto z husích jater srbské rizoto, recept, hlavní jídla |