KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Námořnické rizoto

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept námořnické rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g rýže
   • 200 g olihní
   • 200 g mušlí
   • 200 g menších raků
   • 1 cibule
   • 200 g rajčat
   • 3 stroužky česneku
   • 40 g másla
   • 1 dcl olivového oleje
   • 1,5 dcl bílého suchého vína
   • sůl
   • pepř
   • petrželka
Recept námořnické rizoto připravíme takto:
Na oleji do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený česnek, na proužky nakrájené očištěné olihně, očištěné nakrájené mušle a raky a vše osmahneme. Pak přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Zvlášť ve vodě uvaříme do poloměkka rýži, scezenou a osolenou ji přidáme k ostatnímu, přidáme víno a dusíme. V případě potřeby trochu podlijeme. Hotové dochutíme solí a pepřem a přidáme nasekanou petrželku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Námořnické rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

houbové rizoto s cuketami, kuřecí rizoto, chřestové rizoto, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, hříbkové rizoto, šafránové rizoto, vepřové rizoto, rizoto po římsku, rizoto s liškami, rizoto s rybou v rajčatovém protlaku



námořnické rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz