![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g rychlovarné rýže • 250 g mraženého špenátu • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 3 lžíce olivového oleje • 400 ml bílého vína • sůl • pepř • 1 svazek kopru • 120 g parmazánu vcelku • 400 ml zeleninového vývaru • 2 lžíce zakysané smetany • 2 lžíce citronové šťávy • 200 g rajčat Recept špenátové rizoto připravíme takto:
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, vsypeme suchou rýži a chvíli mícháme. Pak podlijeme vínem, přidáme mražený špenát, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi 5 minut. K rýži přilijeme vývar a dusíme dalších 5 minut. Občas nakypříme. Do rizota zamícháme smetanu, nasekaný kopr a citronovou šťávu, přimícháme nastrouhaný parmazán a ozdobíme rajčaty. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: janovské rizoto, benátské rizoto, kari rizoto se sojovými kostkami, rizoto s rybou v rajčatovém protlaku, rizoto z kuřecího masa s houbami, rizoto s liškami, rizoto z kohoutího masa, špenátové omelety, rizoto s pórkem a arašídy, rizoto z husích jater špenátové rizoto, recept, hlavní jídla |