![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • čtvrtka slepice • 80 g kořenové zeleniny • kousek cibule • sůl • 1 celý pepř • 1 zrnko nového koření • na sedlinu: 1 vejce + 0,5 dcl mléka + 1 lžíce sterilovaného hrášku + sůl + máslo na vymazání kastrolku Recept slepičí polévka s hráškovou sedlinou připravíme takto:
Hráškovou sedlinu připravíme tak, že vejce rozšleháme se solí a mlékem, přidáme okapaný hrášek, nalijeme do máslem vymaštěného kastrolku, příklopíme pokličkou a vaříme v páře asi 20 minut, až sedlina ztuhne. Očištěnou slepici vložíme do 1,5 l studené vody, přivedeme k varu, přidáme sůl, koření a na velmi malém plameni vaříme 2–3 hodiny, až je slepice měkká. Dvacet minut před koncem varu přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjmeme, maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na talíře a přidáme na kostičky nakrájenou sedlinu a mrkev. Vývar ze slepice přecedíme přes hustý cedník, přihřejeme k varu, přisolíme, nalijeme na talíře a hned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepičí polévka s hráškovou sedlinou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: řecká slepičí polévka s vejcem, slepičí polévka se šunkou a vejci, maďarská slepičí polévka, slepičí polévka se sýrovými knedlíčky, slepičí polévka, slepičí polévka s nudlemi, krémová slepičí polévka, slepičí polévka s jarními bylinkami slepičí polévka s hráškovou sedlinou, recept, polévky |