KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Slepičí polévka s hráškovou sedlinou

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slepičí polévka s hráškovou sedlinou potřebujeme tyto suroviny:

   • čtvrtka slepice
   • 80 g kořenové zeleniny
   • kousek cibule
   • sůl
   • 1 celý pepř
   • 1 zrnko nového koření
   • na sedlinu: 1 vejce + 0,5 dcl mléka + 1 lžíce sterilovaného hrášku + sůl + máslo na vymazání kastrolku
Recept slepičí polévka s hráškovou sedlinou připravíme takto:
Hráškovou sedlinu připravíme tak, že vejce rozšleháme se solí a mlékem, přidáme okapaný hrášek, nalijeme do máslem vymaštěného kastrolku, příklopíme pokličkou a vaříme v páře asi 20 minut, až sedlina ztuhne. Očištěnou slepici vložíme do 1,5 l studené vody, přivedeme k varu, přidáme sůl, koření a na velmi malém plameni vaříme 2–3 hodiny, až je slepice měkká. Dvacet minut před koncem varu přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjmeme, maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme na talíře a přidáme na kostičky nakrájenou sedlinu a mrkev. Vývar ze slepice přecedíme přes hustý cedník, přihřejeme k varu, přisolíme, nalijeme na talíře a hned podáváme.





slepičí polévka s hráškovou sedlinou, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz