KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krémová slepičí polévka

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krémová slepičí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 slepice
   • 1 cibule
   • 2 mrkve
   • 1 petržel
   • čtvrtka celeru
   • 1 lžíce másla
   • sůl
   • pepř
   • špetka muškátového květu
   • 1,5 l vody
   • brokolice
   • petrželka
   • na bešamel: 2 lžíce másla + 2 lžíce mouky + 3 dcl mléka
Recept krémová slepičí polévka připravíme takto:
Slepici očistíme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev, celer a petržel, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Pak necháme vychladnout, maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme. Vývar přecedíme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nakrájíme nadrobno a vývar přivedeme k varu. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme jí mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak ji vlijeme do vývaru, prošleháme a opět povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, na růžičky rozebranou brokolici, dochutíme solí a pepřem, zjemníme lžící másla a ještě krátce povaříme. Nakonec doplníme petrželkou.





krémová slepičí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz