KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept krémová slepičí polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1 slepice • 1 cibule • 2 mrkve • 1 petržel • čtvrtka celeru • 1 lžíce másla • sůl • pepř • špetka muškátového květu • 1,5 l vody • brokolice • petrželka • na bešamel: 2 lžíce másla + 2 lžíce mouky + 3 dcl mléka Recept krémová slepičí polévka připravíme takto:
Slepici očistíme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev, celer a petržel, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Pak necháme vychladnout, maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme. Vývar přecedíme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nakrájíme nadrobno a vývar přivedeme k varu. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme jí mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak ji vlijeme do vývaru, prošleháme a opět povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, na růžičky rozebranou brokolici, dochutíme solí a pepřem, zjemníme lžící másla a ještě krátce povaříme. Nakonec doplníme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krémová slepičí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: řecká slepičí polévka s vejcem, okurková krémová polévka s rybou, cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony, mrkvová krémová polévka, krémová ředkvičková polévka, krémová cibulačka s kozím sýrem, slepičí polévka s jarními bylinkami, bramborová krémová polévka s treskou, krémová celerová polévka, krémová celerová polévka krémová slepičí polévka, recept, polévky |