![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 slepice (asi 1 kg) • 1 cibule • 1 mrkev • 1 petržel • kousek celeru • 2 l vody • kousek petrželové a celerové natě • 2 stroužky česneku • sůl • celý černý pepř • bobkový list • nové koření • 1–2 lžíce nasekaných jarních bylinek Recept slepičí polévka s jarními bylinkami připravíme takto:
Slepici očistíme a vložíme do hrnce s teplou vodou. Osolíme (asi dvě lžičky), přidáme koření, česnek, přiklopíme a vaříme přibližně 30 minut. Pak k vývaru přidáme i očištěnou zeleninu (vcelku) a vaříme dalších 20 minut. Vyjmeme slepici i zeleninu a vývar přecedíme přes hustý cedník. Slepici stáhneme z kůže a trochu masa nakrájeného na malé kousky vrátíme do polévky. Stejně tak do ní vrátíme i část nakrájené zeleniny, polévku přivedeme k varu a zavaříme do ní třeba kapání. Před podáváním posypeme jednotlivé porce nasekanými bylinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepičí polévka s jarními bylinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slepičí polévka, slepičí polévka se šunkou a vejci, slepičí polévka s nudlemi, bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami, slepičí polévka se sýrovými knedlíčky, řecká slepičí polévka s vejcem, maďarská slepičí polévka, krémová slepičí polévka, slepičí polévka s hráškovou sedlinou slepičí polévka s jarními bylinkami, recept, polévky |