KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept maďarská slepičí polévka potřebujeme tyto suroviny: • půlka slepice • 1 cibule • 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev • celer • petržel) • čtvrtka květáku • 5 dkg hub • 4 lžíce sterilovaného hrášku • 1 vejce • 5 dkg tenkých nudlí • sůl • 3 zrnka pepře • 1 stroužek česneku • 1 lžička rajčatového protlaku • 1,5 l vody • 5 lžic mouky • petrželka Recept maďarská slepičí polévka připravíme takto:
Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlky rozkrojenou cibuli a vaříme. Až je maso téměř měkké, slepici vyjmeme a polévku přecedíme. Do polévky přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké. Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek. Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Maďarská slepičí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slepičí polévka s hráškovou sedlinou, maďarská bramborová polévka, maďarská okurková polévka, krémová slepičí polévka, slepičí polévka s jarními bylinkami, slepičí polévka, maďarská fazolačka, slepičí polévka se šunkou a vejci, maďarská gulášová polévka, maďarská žampionová polévka maďarská slepičí polévka, recept, polévky |