KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Maďarská slepičí polévka

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maďarská slepičí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • půlka slepice
   • 1 cibule
   • 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev
   • celer
   • petržel)
   • čtvrtka květáku
   • 5 dkg hub
   • 4 lžíce sterilovaného hrášku
   • 1 vejce
   • 5 dkg tenkých nudlí
   • sůl
   • 3 zrnka pepře
   • 1 stroužek česneku
   • 1 lžička rajčatového protlaku
   • 1,5 l vody
   • 5 lžic mouky
   • petrželka
Recept maďarská slepičí polévka připravíme takto:
Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlky rozkrojenou cibuli a vaříme. Až je maso téměř měkké, slepici vyjmeme a polévku přecedíme. Do polévky přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké. Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek. Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť.





maďarská slepičí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz