![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g bezvaječných špaget • 4 rajčata • červená feferonka • 4-6 stroužků česneku • 1 cibule • bazalka • sůl • olivový olej Recept sicilské špagety připravíme takto:
Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety asi na 10 minut. Přidáme polévkovou lžíci oleje, aby se neslepily. Rajčata na jednom konci nařízeneme do kříže, spaříme v horké vodě (asi minutu) a pak oloupeme. Na pánev nalejeme olej, ještě za studena na něj dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Postupně přidáváme na plátky nakrájený česnek a nasekanou feferonku a dusíme. Potom přidáme na malé kousky nakrájená rajčata. Směs necháme provařit a těsně před vypnutím osolíme, přidáme nasekanou bazalku a rychle promícháme. Uvařené špagety pokapeme olejem, přidáme k nim hotovou směs a promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sicilské špagety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: káhirské špagety, špagety se zeleninou a sýrovou omáčkou, špagety s krůtím masem, špagety mascarpone, boloňské špagety, špagety s kuřecím masem a houbami, špagety s baklažánem, zapečené špagety na asijský způsob, špagety se salámovou omáčkou, česnekové špagety s bylinkami sicilské špagety, recept, hlavní jídla |