KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí s houbami

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí s houbami potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g jehněčího masa s kostí (krk
   • pupky
   • žebra)
   • 120 g směsi čerstvých hub
   • 1 malá cibule
   • 100 g kořenové zeleniny
   • sůl
   • nové koření
   • celý pepř
   • 2 lžíce másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 200 ml smetany
Recept jehněčí s houbami připravíme takto:
Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut vaříme. Pak přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Měkké maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby, přelijeme přecezenou omáčkou a smetanou a krátce povaříme. Podáváme s různě upravenou rýží nebo karlovarským knedlíkem.





jehněčí s houbami, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz