KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí s houbami potřebujeme tyto suroviny: • 750 g jehněčího masa s kostí (krk • pupky • žebra) • 120 g směsi čerstvých hub • 1 malá cibule • 100 g kořenové zeleniny • sůl • nové koření • celý pepř • 2 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky • 200 ml smetany Recept jehněčí s houbami připravíme takto:
Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut vaříme. Pak přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Měkké maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby, přelijeme přecezenou omáčkou a smetanou a krátce povaříme. Podáváme s různě upravenou rýží nebo karlovarským knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí s houbami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená jehněčí plec, smetanová zeleninová polévka s houbami, jehněčí roláda se špenátovou náplní, jehněčí na rozmarýnu ii, egyptské jehněčí kotlety, vepřové kapsy s houbami, jehněčí výpečky, kyperská jehněčí pečeně, hovězí s houbami na smetaně, jehněčí kotlety se sýrem jehněčí s houbami, recept, hlavní jídla |