KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept selská hrachová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hrachu • 1 ks středně velké cibule • 50 g sádla • 1 špetku soli • 1 špetku pepře • 100 g anglické slaniny vcelku • 1 kelímek zakysané smetany • 2 ks zeleninového bujónu • 1 lžíce olivového oleje • 4 lžíce hladké mouky • 4 plátky toastového chleba nakrájeného na kostičky Recept selská hrachová polévka připravíme takto:
Hrách předem přes noc namočíme. Vodu nesléváme, v té samé vodě jej pak vaříme. Solíme až hotové jídlo, protože hrách by ztvrdnul. Hrách vaříme do poloměkka, 2/3 hustého obsahu rozmixujeme, do zbylé 1/3 dolejeme vodu, přidáme bujóny a pepř. Na polovině sádla a olivovém oleji zpěníme mouku, za stálého míchání uděláme zlatavou jíšku, vlejeme do hrnce s nerozmixovaným hrachem a rozmícháme. Dle potřeby doředíme převařenou vodou. Vmícháme rozmixovanou část hrachu a ještě 10 minut za stálého míchání (aby se netvořily žmolky) vaříme. Osolíme a podle potřeby ještě dochutíme pepřem. Na zbylém sádle osmahneme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, vyjmeme na misku a na stejném tuku osmahneme cibulku, nakrájenou nadrobno. Servírování: nalejeme polévku, doprostřed uděláme horu z cibulky, kysané smetany a anglické slaniny, kolem dokola dozdobíme kostičkami opečeného toastového chleba. V naší kuchařce bylo kromě receptu Selská hrachová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hrachová polévka s kapřím mlíčím, hrachová polévka s hovězím, bavorská hrachová polévka, selská polévka s nudlemi, selská polévka s rajčaty, selská česnečka, selská pivní polévka, selská polévka, hrachová polévka s beraním masem, selská hovězí polévka selská hrachová polévka, recept, polévky |