KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Selská pivní polévka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept selská pivní polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g uzeného bůčku
   • 4 dcl světlého piva
   • 100 g karotky
   • 100 g celeru
   • 100 g bílého zelí
   • 100 g pórku
   • 100 g žampionů
   • 60 g tvrdého sýra
   • 30 g másla
   • 2 rohlíky
   • sůl
   • mletý pepř
   • petrželka
Recept selská pivní polévka připravíme takto:
Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený bůček a zlehka osmahneme. Pak přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a žampiony, opět osmahneme, přidáme sůl, pepř, zalijeme menším množstvím vody a vaříme téměř doměkka. Pak přilijeme pivo a povaříme. Krutony připravíme tak, že rohlíky nakrájíme na řezy, na ně navršíme strouhaný sýr, pokapeme máslem a prudce zapečeme. Do každé porce polévky přidáme najemno nakrájenou petrželku a krutony a můžeme podávat.





selská pivní polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz