![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 zajíc • 1/2 kg vepřového bůčku • 100 g housky • 60 g másla • 30 g cibule • pepř • sůl • šťáva a strouhaná kůra z poloviny citronu • 5 g kaparů • 100 g slaniny • 2 vejce • 80 g strouhanky • 1 bílek • 50 ml červeného vína Recept sekaný zajíc připravíme takto:
Zajíce zbavíme kůží, nakrájíme a spolu s bůčkem a vodou navlhčenou houskou umeleme. Pak přidáme osmaženou cibulku, pepř, sůl, citronovou kůru i šťávu, nasekané kapary, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této vypracované hmoty si uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, potřeme bílkem, ozdobíme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme péct na rozpálené máslo přibližně hodinu. Při pečení šišku podléváme vodou nebo vývarem a hotovou ji zalijeme červeným vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekaný zajíc nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zajíc pečený na cibuli, sekaný vepřový řízek, zajíc na slanině, zajíc na paprice, sekaný řízek se sýrem, zajíc se smetanovou omáčkou, pečený zajíc na cibuli, zajíc na žampionech, králičí sekaný řízek, zadělávaný zajíc s černou omáčkou sekaný zajíc, recept, hlavní jídla |