KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečený zajíc na cibuli

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečený zajíc na cibuli potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 zajíc
   • 100 g slaniny
   • tuk
   • 4 velké cibule
   • grilovací koření
   • sůl
   • 7 stroužků česneku
   • 5 bobkových listů
   • 5 kuliček nového koření
   • 8 kuliček celého pepře
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 300 ml vývaru
Recept pečený zajíc na cibuli připravíme takto:
Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran. Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř. Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený zajíc na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

filé na cibuli a slanině, králík na cibuli, pečený divoký králík, zapečený pangasius se zeleninou, pečený švestkový puding, zapečený krůtí řízek, pečený hovězí krk, pečený lín, pečený bažant, zajíc na slanině



pečený zajíc na cibuli, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz