![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • půlka králíka • 2 vejce • 300 g tučného vepřového masa • 2 žemle • 100 ml mléka • sůl dle chuti • 3-4 lžíce hladké mouky • 3 vejce na obalování • strouhanka na obalování • mletý pepř • muškátový květ • olej Recept králičí sekaný řízek připravíme takto:
Králíka omyjeme, vložíme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka. Maso z kostí obereme a spolu s vepřovým masem umeleme. Žemle namočíme do mléka. K mletému masu přidáme vejce, sůl, koření, vymačkanou žemli a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králičí sekaný řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sekaný vepřový řízek, řízek z nivy, vepřový řízek ondráš, vepřový řízek v pikantní omáčce, královský holandský řízek, králičí guláš, bělehradský vepřový řízek, zapečený krůtí řízek, holandský sojový řízek, vídeňský řízek králičí sekaný řízek, recept, hlavní jídla |