![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • půlka králíka • 2 vejce • 300 g tučného vepřového masa • 2 žemle • 100 ml mléka • sůl dle chuti • 3-4 lžíce hladké mouky • 3 vejce na obalování • strouhanka na obalování • mletý pepř • muškátový květ • olej Recept králičí sekaný řízek připravíme takto:
Králíka omyjeme, vložíme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka. Maso z kostí obereme a spolu s vepřovým masem umeleme. Žemle namočíme do mléka. K mletému masu přidáme vejce, sůl, koření, vymačkanou žemli a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králičí sekaný řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený vepřový řízek, zapečený krůtí řízek, velkomoravský řízek, pikantní pařížský kuřecí řízek, vepřový přírodní řízek s hořčicí, kuřecí řízek se slaninou, telecí řízek s lehkým bramborovým salátem, králičí játra na pórku, pařížský telecí řízek, kuřecí řízek se šunkou a nivou králičí sekaný řízek, recept, hlavní jídla |