![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 zaječí zadek • 80 g slaniny • 120 g másla • 150 g kořenové zeleniny • 100 g cibule • 8 pepřů • 4 nová koření • bobkový list • tymián • citronová kůra • 250 ml zakysané smetany • 40 g mouky • citronová šťáva • vývar Recept zajíc se smetanovou omáčkou připravíme takto:
Odblaněný a osolený zaječí zadek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpuštěném másle si osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekanou cibulku, pepř, nové koření, tymián, bobkový list a trochu citronové kůry. Zadek se zbytkem slaniny vložíme do pekáče, zalijeme trochu vývarem a pečeme na jedné straně do červena. Pak ho obrátíme a upečeme do červena i z druhé strany. Měkký zadek nakrájíme na porce, šťávu procedíme, z procezené zeleniny odstraníme koření, zeleninu nasekáme nebo umeleme a vrátíme ji zpátky do omáčky. Pak ji zahustíme zakysanou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku s citronovou kůrou a povaříme s nakrájeným zajícem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc se smetanovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou, mořský okoun s koprovou omáčkou, květák se sýrovou omáčkou, špagety s chilli omáčkou, těstoviny s tuňákovou omáčkou, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, kachní prsa s pomerančovou omáčkou, smažená parma s máslovou omáčkou, plněné papriky s rajskou omáčkou, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou zajíc se smetanovou omáčkou, recept, hlavní jídla |