![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • zaječí zvěřina • krev ze zajíce • slanina • cibule • mrkev • petržel • sůl • bobkový list • celý pepř • nové koření • 0,7 l červeného vína • sádlo • cukr • bujón • hladká mouka • ocet Recept zadělávaný zajíc s černou omáčkou připravíme takto:
Z umyté zvěřiny vymačkáme vodu, rozsekáme na kousky a posolíme. Do pekáče nakrájíme slaninu, cibuli, mrkev a petržel, přidáme koření a podusíme. Pak zalijeme asi 0,7 l červeného vína a přikryté zvolna vaříme. Na pánvi rozpustíme trochu sádla, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat (do světle žluta), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V bujónu rozmícháme pár lžic mouky a spolu s osmaženou cibulí nalijeme na zvěřinu a povaříme. Zvěřinu vyjmeme ze šťávy. Zaječí krev smícháme s trochou octa, aby se nesrážela. Do omáčky, která by neměla být moc hustá, lijeme za stálého míchání připravenou krev, převaříme a přes cedník přecedíme na zvěřinu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zadělávaný zajíc s černou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr s paprikovou omáčkou, rybí filé s houbovou omáčkou, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, vařená štika s holandskou omáčkou, těstoviny s houbovou omáčkou, špagety se smetanovou omáčkou, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, vepřové maso se šípkovou omáčkou, vepřový jazyk s křenovou omáčkou, hovězí pečeně s cibulovou omáčkou zadělávaný zajíc s černou omáčkou, recept, hlavní jídla |