KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zajíc na slanině potřebujeme tyto suroviny: • 850 g zajíca • 35 g uzené slaniny • 60 g cibule • 100 g margarínu • 35 g hladké mouky • sůl • pepř Recept zajíc na slanině připravíme takto:
Očištěného zajíca odblaníme, vymyjeme, prošpikujeme polovinou slaniny, posolíme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostky, opražíme, přidáme margarín a cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na tento základ položíme zajíce a dusíme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Pak maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a vaříme tak dlouho, až šťáva zhoustne. Takto připravenou šťávou pak při podávání přeléváme jednotlivé porce masa. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: treska na slanině, pstruh na slanině ii, pečené kuře na slanině s cibulí, zajíc pečený na cibuli, sekaný zajíc, brambory ve slanině, kuře na slanině a šalvěji, candát na slanině s křenem, hovězí na slanině, pečený zajíc na cibuli zajíc na slanině, recept, hlavní jídla |