KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zajíc na slanině potřebujeme tyto suroviny: • 850 g zajíca • 35 g uzené slaniny • 60 g cibule • 100 g margarínu • 35 g hladké mouky • sůl • pepř Recept zajíc na slanině připravíme takto:
Očištěného zajíca odblaníme, vymyjeme, prošpikujeme polovinou slaniny, posolíme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostky, opražíme, přidáme margarín a cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na tento základ položíme zajíce a dusíme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Pak maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a vaříme tak dlouho, až šťáva zhoustne. Takto připravenou šťávou pak při podávání přeléváme jednotlivé porce masa. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí na slanině, pečený zajíc na cibuli, treska na slanině ii, štika na slanině a zázvoru, vepřové ledvinky na slanině, zajíc se smetanovou omáčkou, telecí srdce na slanině, koroptve pečené na slanině, pstruh na slanině ii, treska na slanině zajíc na slanině, recept, hlavní jídla |