![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecího plecka • 100 g vepřového bůčku • 100 g uzeného • 40 g housky • 1 vejce • 1 žloutek • sůl • pepř • citronová kůra • 80 g strouhanky • 1 bílek • 30 g slaniny • 30 g cibule • 4 lžíce bílého vína • 1/4 litru zakysané smetany Recept sekaná telecí pečeně připravíme takto:
Telecí, vepřové a uvařené uzené spolu s namočenou houskou nakrájíme a umeleme. Pak přidáme sůl, pepř, citronovou kůru, vejce, žloutek a podle potřeby strouhanku. Vše pečlivě promícháme a pak vytvoříme z mletého masa šišku, kterou obalíme strouhankou, potřeme bílkem a pečeme ji asi hodinu na rozpálené slanině s usmaženou cibulkou. Během pečení maso zalijeme vínem a před podáváním smetanou. Upečenou sekanou pečeni nakrájíme a podáváme s procezenou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekaná telecí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí ledvinky na víně, zapečené telecí se žampiony a špagetami, hovězí pečeně na jalovci a pivu, dušená telecí játra se slaninou, velikonoční sekaná, velikonoční pečeně po švýcarsku, hovězí pečeně, divoká sekaná pečeně, pražená telecí játra, telecí na paprice sekaná telecí pečeně, recept, hlavní jídla |