KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušená telecí játra se slaninou

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušená telecí játra se slaninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecích jater
   • 50 g slaniny
   • 50 g cibule
   • 40 g másla
   • 20 g mouky
   • 200 ml mléka
   • 200 ml zakysané smetany
   • sůl
   • pepř
   • kmín
Recept dušená telecí játra se slaninou připravíme takto:
Opláchnutá játra dáme na dvě hodiny do mléka zředěného vodou (aby byla jemnější). Pak z nich stáhneme kůžičku, protáhneme je slaninou nakrájenou na nudličky a opepříme. V hrnci na zbytku slaniny nakrájené na kostičky a rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trošku kmínu a játra, která dusíme půl až tři čtvrtě hodiny. Během dušení je trošku podlijeme vodou nebo vývarem. Měkká játra nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme troškou vroucí vody a povaříme. Pak procedíme omáčku do kyselé smetany, osolíme, promícháme, přidáme játra a několik minut je v omáčce prohřejeme.





dušená telecí játra se slaninou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz