KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušená telecí játra se slaninou potřebujeme tyto suroviny: • 500 g telecích jater • 50 g slaniny • 50 g cibule • 40 g másla • 20 g mouky • 200 ml mléka • 200 ml zakysané smetany • sůl • pepř • kmín Recept dušená telecí játra se slaninou připravíme takto:
Opláchnutá játra dáme na dvě hodiny do mléka zředěného vodou (aby byla jemnější). Pak z nich stáhneme kůžičku, protáhneme je slaninou nakrájenou na nudličky a opepříme. V hrnci na zbytku slaniny nakrájené na kostičky a rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trošku kmínu a játra, která dusíme půl až tři čtvrtě hodiny. Během dušení je trošku podlijeme vodou nebo vývarem. Měkká játra nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme troškou vroucí vody a povaříme. Pak procedíme omáčku do kyselé smetany, osolíme, promícháme, přidáme játra a několik minut je v omáčce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená telecí játra se slaninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí ragú, rolovaná telecí pečeně, pražená telecí játra, telecí pečeně s ledvinkou v županu, šumavská játra, bostonské telecí řízečky, telecí roláda s palačinkami, pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, čínská játra, japonská kachní játra dušená telecí játra se slaninou, recept, hlavní jídla |