KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční pečeně po švýcarsku

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční pečeně po švýcarsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králík (asi 1 kg)
   • 100 ml červeného vína
   • olej
   • máslo
   • sůl
   • pepř
   • 6 lístků šalvěje
   • 1 lžička rozmarýnu
Recept velikonoční pečeně po švýcarsku připravíme takto:
V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme. Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem přiložíme k masu. Maso osolíme, opepříme a přiklopené pokličkou 2 až 3 minuty dusíme. Poté maso zalijeme vínem a v předehřáté mírné troubě asi 1 hodinu pečeme. Během pečení maso podle potřeby podlijeme trochou horké vody. Upečené králičí maso vyjmeme a dáme do nahřáté mísy, šťávu rozředíme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme, podle chuti okořeníme, pak šťávou přelijeme maso a podáváme.





velikonoční pečeně po švýcarsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz