KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí na paprice

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí na paprice potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí plece
   • 50 g tuku
   • 1 střední cibule
   • mletá paprika
   • 40 g hladké mouky
   • 1 dcl smetany ke šlehání
   • sůl
Recept telecí na paprice připravíme takto:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na třetině dávky tuku, zaprašíme ji mletou paprikou, po zpěnění přidáme maso pokrájené na kostky, prudce je osmažíme, pak zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. Potom maso osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Při dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme za častého míchání. Před koncem varu přidáme smetanu, omáčku přecedíme, přidáme maso, přisolíme a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

telecí maso na víně, telecí ragú, telecí pečeně na másle, telecí srdce na slanině, anglická telecí játra, lahůdkové telecí řízky, telecí kapsy, telecí kýta na špeku, slepice na paprice, pařížský telecí řízek



telecí na paprice, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz