![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecí plece • 50 g tuku • 1 střední cibule • mletá paprika • 40 g hladké mouky • 1 dcl smetany ke šlehání • sůl Recept telecí na paprice připravíme takto:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na třetině dávky tuku, zaprašíme ji mletou paprikou, po zpěnění přidáme maso pokrájené na kostky, prudce je osmažíme, pak zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. Potom maso osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Při dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme za častého míchání. Před koncem varu přidáme smetanu, omáčku přecedíme, přidáme maso, přisolíme a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí na kmíně, dušená telecí játra, grilovaná telecí játra s pomeranči, přírodní telecí řízky na paprice, telecí pečené koleno, telecí játra na bylinkách, zapečené telecí se žampiony a špagetami, telecí játra po maďarsku, pikantní telecí játra v alobalu, dušená telecí játra se slaninou telecí na paprice, recept, hlavní jídla |