KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí na paprice

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí na paprice potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí plece
   • 50 g tuku
   • 1 střední cibule
   • mletá paprika
   • 40 g hladké mouky
   • 1 dcl smetany ke šlehání
   • sůl
Recept telecí na paprice připravíme takto:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na třetině dávky tuku, zaprašíme ji mletou paprikou, po zpěnění přidáme maso pokrájené na kostky, prudce je osmažíme, pak zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. Potom maso osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Při dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozmícháme a dobře povaříme za častého míchání. Před koncem varu přidáme smetanu, omáčku přecedíme, přidáme maso, přisolíme a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.





telecí na paprice, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz