KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept roštěná po staročesku potřebujeme tyto suroviny: • 4 plátky hovězího masa • 100 g tuku • 200 g uzeného masa • 50 g uzené slaniny • 1 cibule • 4 rajčata • 2 lžičky hořčice • 40 g nastrouhaného křenu • sůl • mletá paprika • česnek Recept roštěná po staročesku připravíme takto:
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu každé roštěnky (na hořčici) položíme na nudličky nakrájené uzené maso nebo klobásu, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Ty svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou solí. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a vložíme na ni roštěnky, které opečeme, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka. Před dodušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená, oloupaná rajčata, která pak použijeme na ozdobení roštěnek. Podáváme s vařenými brambory a přeléváme necezenou šťávou, v níž se roštěnky připravovaly. V naší kuchařce bylo kromě receptu Roštěná po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roštěná na česneku, roštěná v sardelové omáčce, dvojitá roštěná, loupežnická roštěná, grilovaná roštěná, přírodní hovězí roštěná, roštěná s nivou, pikantní roštěná s klobásou, roštěná na lyonský způsob, roštěná na víně roštěná po staročesku, recept, minutky |