![]() |
![]() • 4 plátky hovězí roštěné • hladká mouka • 1 kostka masoxu • 100 g lučiny • 2 cibule • sardelová pasta • máslo • olej • mletý černý pepř • sůl Recept roštěná v sardelové omáčce připravíme takto:
Plátky roštěné podle potřeby očistíme. Po stranách je lehce nařízneme, aby se nekroutily a naklepeme je. Plátky z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci másla ji osmažíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme zbylé máslo s olejem. Vložíme plátky roštěné a z obou stran je důkladně orestujeme. Pak je podlijeme trochou vody, přidáme cibuli, sardelovou pastu, kostku bujónu a společně maso dusíme. Občas roštěnou podléváme. Když máme maso měkké, vyjmeme jej a uložíme v teple. Lučinu utřeme s trochou vlažné omáčky a pak ji přidáme na pánev. Sardelovou omáčku ohříváme téměř k varu a stále ji mícháme. Roštěnou vložíme do omáčky ohřát a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Roštěná v sardelové omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Dvojitá roštěná Grilovaná roštěná Kuřecí játra v nivové omáčce Loupežnická roštěná Pikantní roštěná s klobásou Přírodní hovězí roštěná Roštěná na česneku Roštěná na lyonský způsob Roštěná na víně Roštěná po cikánsku Roštěná po Lyonsku Roštěná po staročesku Roštěná s Nivou Roštěná se slaninou Roštěná se šunkou a vejcem Roštěná se žampióny roštěná v sardelové omáčce, recept, minutky |
|