KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Roštěná po cikánsku

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roštěná po cikánsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 roštěnky
   • 4 plátky slaniny
   • 2 cibule
   • 2 lžíce sádla
   • 1 dl smetany
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce sladké papriky
   • sůl
Recept roštěná po cikánsku připravíme takto:
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou a vložíme naklepané, osolené a na krajích naříznuté roštěnky, které prudce po obou stranách opečeme. Potom je mírně podléváme, vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Smetanu smícháme s moukou a měkké roštěnky zahustíme. Krátce povaříme a podáváme s rýží. Na každou porci masa dáme hřebínek opečené slaniny.





roštěná po cikánsku, recept, minutky


©2023KucharkaRecepty.cz