KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept roštěná na víně potřebujeme tyto suroviny: • 4 roštěnky • 1 dl bílého vína • 20 g hladké mouky • 80 g cibule • 40 g oleje • 1 lžíce rajčatového protlaku • mletá paprika • sůl • pepř Recept roštěná na víně připravíme takto:
Roštěnky nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou smíchanou se špetkou papriky. Vložíme je do kastrolu se zahřátým olejem a po obou stranách lehce osmahneme. Přisypeme rozkrájenou cibuli, osmažíme dorůžova, podlijeme šálkem horké vody a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, aby zůstal jen tuk, zředíme vínem, přidáme protlak a krátce povaříme. Nakonec dle chuti přisolíme. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Roštěná na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roštěná po cikánsku, roštěná po lyonsku, roštěná na česneku, přírodní hovězí roštěná, roštěná na lyonský způsob, dvojitá roštěná, pikantní roštěná s klobásou, grilovaná roštěná, roštěná po staročesku, husí játra na víně roštěná na víně, recept, minutky |