KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Roštěná na víně

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roštěná na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 roštěnky
   • 1 dl bílého vína
   • 20 g hladké mouky
   • 80 g cibule
   • 40 g oleje
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • mletá paprika
   • sůl
   • pepř
Recept roštěná na víně připravíme takto:
Roštěnky nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou smíchanou se špetkou papriky. Vložíme je do kastrolu se zahřátým olejem a po obou stranách lehce osmahneme. Přisypeme rozkrájenou cibuli, osmažíme dorůžova, podlijeme šálkem horké vody a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, aby zůstal jen tuk, zředíme vínem, přidáme protlak a krátce povaříme. Nakonec dle chuti přisolíme. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.





roštěná na víně, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz