KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh po savojsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh po savojsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 200 g másla
   • 30 g oleje
   • 500 g čerstvých hub
   • sůl
   • pepř
   • hladká mouka
   • petrželka
   • na omáčku: 1 cibule + 100 g másla
Recept pstruh po savojsku připravíme takto:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby pak dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku, kterou připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pstruh pečený po šumavsku, pstruh na šalvěji, pstruh na víně, pstruh na másle, pstruh po kyjevsku, pstruh na grilu, pstruh na mandlích, pstruh na sardeli, pstruzi po savojsku, pstruh na grilu ii



pstruh po savojsku, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz