KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pstruh pečený po šumavsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh pečený po šumavsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 pstruh
   • 300 g hub
   • 1 kysaná smetana
   • mléko
   • 100 g másla
   • 2 vejce
   • sůl
   • bílý pepř
   • drcený kmín
   • olej
   • citrón
   • vývar
Recept pstruh pečený po šumavsku připravíme takto:
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme, naložíme do kyselé smetany rozředěné trochou mléka a necháme ho marinovat alespoň 24 hodin. Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby. Až je pstruh skoro pečený, orestujeme na másle houby a lehce je osolíme a okmínujeme. Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby, zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci a necháme srazit na omeletu. Při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Ozdobíme citrónem.





pstruh pečený po šumavsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz