KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pstruzi po savojsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruzi po savojsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 200 g másla
   • 30 g oleje
   • 500 g čerstvých hub
   • sůl
   • pepř
   • hladká mouka
   • petrželka
   • na omáčka: 1 cibule + 100 g másla
Recept pstruzi po savojsku připravíme takto:
Pstruhy osolíme, opepří, poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a dusíme do měkka. Pak houby dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení, posypeme jemnou strouhankou a necháme slabě zhnědnout v troubě. Omáčku připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruzi po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

nadívaní pstruzi, pstruh po savojsku, pstruzi v šunce, pstruzi na mandlích, pstruzi s pršutem a bazalkou, pstruzi na smetaně



pstruzi po savojsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz