KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pstruzi po savojsku potřebujeme tyto suroviny: • 4 pstruzi • 200 g másla • 30 g oleje • 500 g čerstvých hub • sůl • pepř • hladká mouka • petrželka • na omáčka: 1 cibule + 100 g másla Recept pstruzi po savojsku připravíme takto:
Pstruhy osolíme, opepří, poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hub, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou petrželkou a dusíme do měkka. Pak houby dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení, posypeme jemnou strouhankou a necháme slabě zhnědnout v troubě. Omáčku připravíme tak, že cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruzi po savojsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nadívaní pstruzi, pstruh po savojsku, pstruzi v šunce, pstruzi na mandlích, pstruzi s pršutem a bazalkou, pstruzi na smetaně pstruzi po savojsku, recept, hlavní jídla |