![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g pštrosího masa (steaky) • 1 malá cibule • 300 g sterilovaného celeru • 1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem • na omáčku: 2 lžíce vody • 2,5 lžíce sójové omáčky • 2 lžíce sherry • 1 lžíce cukru • 1 lžička bramborového škrobu • sůl • mletý černý • pepř • špetka glutasolu • olej na smažení Recept pštrosí maso na kantonský způsob připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celer na kostičky. Přísady do omáčky smícháme. Na rozpáleném oleji osmahneme maso tak, aby změnilo barvu (nejméně 20 vteřin). Pak vyndáme. Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni osmahneme cibuli a celer (asi 1 minutu). Pak zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a povaříme. Nakonec přidáme maso, zlehka promícháme a ihned podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pštrosí maso na kantonský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra na pikantní způsob, kůzlečí maso na česneku, zapečené telecí maso se zeleninou, zbojnické pečené maso, jehněčí maso na houbách, dušené telecí maso ii, hovězí maso dušené se zeleninou, hovězí maso se sójovými klíčky, hovězí maso na pivě, vařené hovězí maso se zeleninou pštrosí maso na kantonský způsob, recept, hlavní jídla |