![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g pštrosího masa (steaky) • 1 malá cibule • 300 g sterilovaného celeru • 1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem • na omáčku: 2 lžíce vody • 2,5 lžíce sójové omáčky • 2 lžíce sherry • 1 lžíce cukru • 1 lžička bramborového škrobu • sůl • mletý černý • pepř • špetka glutasolu • olej na smažení Recept pštrosí maso na kantonský způsob připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celer na kostičky. Přísady do omáčky smícháme. Na rozpáleném oleji osmahneme maso tak, aby změnilo barvu (nejméně 20 vteřin). Pak vyndáme. Na druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni osmahneme cibuli a celer (asi 1 minutu). Pak zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a povaříme. Nakonec přidáme maso, zlehka promícháme a ihned podáváme s celozrnným chlebem nebo bílým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pštrosí maso na kantonský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hrbaté maso, drůbeží maso v alobalu, hovězí maso s brokolicí, zapečené skopové maso se zeleninou, králičí maso na hořčici, vepřové maso pečené na kmíně, zbojnické pečené maso, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, hovězí maso s pikantními fazolemi, uzené maso v kysaném zelí pštrosí maso na kantonský způsob, recept, hlavní jídla |