![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • hovězí maso přední • 1 cibule • 1 rajčatový protlak • sůl • mletý pepř • kmín • chléb • česnek • majoránka • sladká paprika • pálivá paprika • křen • 0,5 l vývaru • pivo Recept popovický guláš připravíme takto:
Nakrájenou cibuli osmahneme do růžova, přidáme na kostky nakrájené maso, mletý pepř, sůl, česnek a osmahneme. Pak přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, přidáme kmín a dusíme doměkka. Guláš zahustíme přes cedník namočeným chlebem, doplníme majoránkou a dovaříme do potřebné hustoty. Těsně před dovařením přilijeme pivo. Podáváme s houskovými knedlíky a posypeme jemně nastrouhaným křenem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Popovický guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: francouzský guláš, fazolový guláš s masem, hospodský vepřový guláš, houbový guláš, guláš z hovězí oháňky, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, ukrajinský guláš, hovězí guláš na víně, jihočeský guláš ze sumce, tatranský guláš popovický guláš, recept, hlavní jídla |