KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Hospodský vepřový guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hospodský vepřový guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřového plecka
   • 350 g cibule
   • 1 feferonka
   • 2 stroužky česneku
   • sůl
   • pepř
   • půl lžičky kmínu
   • 2 lžíce sladké papriky
   • 6 kuliček nového koření
   • 1 větší bobkový list
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • majoránka
   • vývar
   • sádlo
Recept hospodský vepřový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku a maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla, pak zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř a dusíme (asi 1,5 hodiny). Až je maso téměř měkké, přilejeme podle potřeby teplý vývar a zahustíme mouku rozmíchanou ve vodě (guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch tuk). Pomalu a nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice guláš velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.





hospodský vepřový guláš, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz