KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hospodský vepřový guláš potřebujeme tyto suroviny: • 500 g vepřového plecka • 350 g cibule • 1 feferonka • 2 stroužky česneku • sůl • pepř • půl lžičky kmínu • 2 lžíce sladké papriky • 6 kuliček nového koření • 1 větší bobkový list • 1 lžíce rajčatového protlaku • majoránka • vývar • sádlo Recept hospodský vepřový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku a maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla, pak zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř a dusíme (asi 1,5 hodiny). Až je maso téměř měkké, přilejeme podle potřeby teplý vývar a zahustíme mouku rozmíchanou ve vodě (guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch tuk). Pomalu a nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice guláš velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hospodský vepřový guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slovenský pivní guláš, rybí guláš ii, myslivecký guláš, fazolový guláš s uzeninou a slaninou, vepřový eintopf, vepřový jazyk na česneku, guláš s houbami, bramborový guláš s klobásou, svratecký guláš, kančí guláš se smetanou hospodský vepřový guláš, recept, hlavní jídla |