![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g předního hovězího masa • 50 g slaniny • 100 g žampionů • 150 g cibule • 250 g smetany • 50 g hladké mouky • tuk • 5 dcl vody • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list Recept tatranský guláš připravíme takto:
Nakrájenou slaninu a cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přecedíme na maso, přidáme nakrájené na tuku podušené žampiony, ještě krátce povaříme a dochutíme. Tatranský guláš podáváme s knedlíkem nebo s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tatranský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový guláš se zeleninou, zabijačkový guláš ii, kančí guláš se smetanou, jateční guláš, barevný guláš, skopový guláš se zeleninou, kotlíkový guláš se zeleninou, pivovarský guláš, staročeský buřtguláš, srnčí guláš minutkový tatranský guláš, recept, hlavní jídla |