![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového masa • 100 g anglické slaniny • 250 g točeného salámu • 1 kg zelí • 300 g kysaného zelí • 3 cibule • 3 rajčata • 1 stroužek česneku • 0,25 l vývaru • 6 kuliček jalovce • sůl • pepř • 1 bobkový list • 1 dcl kysané smetany • 6 kuliček celého černého pepře • sladká mletá paprika • petrželová nať Recept polský guláš připravíme takto:
Slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme. Pak přidáme maso nakrájené nan kostky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a krátce osmahneme. Potom přidáme nadrbno nastrouhané zelí a dusíme na mírném ohni. Po 10 minutách přidáme rajčata nakrájená na plátky, pokrájené kysané zelí a koření, podlijeme vývarem a dusíme. Až je maso měkké, vyndáme koření přidáme na větší kostičky nakrájený točený salám, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku, zahustíme smetanou a ještě asi 10 minut odkryté povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: burgundský guláš, kotlíkový guláš se zeleninou, skopový guláš, pikantní hovězí guláš, pikantní kančí guláš, kachní guláš se zelím, sikulský guláš na vojvodinský způsob, staročeský buřtguláš, buřt guláš s jidášovým uchem, záhorácký guláš polský guláš, recept, hlavní jídla |