![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřové plece • 50 g sádla • 3 cibule • 2 lžičky mleté sladké papriky • lžíce sušených hub • sůl • voda nebo vývar • 400 g bílého hlávkového zelí • cukr • hladká mouka • 2 dcl smetany Recept záhorácký guláš připravíme takto:
Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Zelí nakrájíme na čtverečky, se špetkou cukru vmícháme do guláše, vše dodusíme doměkka a zjemníme smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Záhorácký guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zálesácký guláš s fazolemi, maďarský guláš, pivní guláš z hovězích líček, burgundský guláš, buřt guláš s jidášovým uchem, ďábelský guláš, telecí pivní guláš, cizrnový guláš, vepřový guláš se smetanou, houbový guláš se špenátovými noky záhorácký guláš, recept, hlavní jídla |