KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Záhorácký guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept záhorácký guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vepřové plece
   • 50 g sádla
   • 3 cibule
   • 2 lžičky mleté sladké papriky
   • lžíce sušených hub
   • sůl
   • voda nebo vývar
   • 400 g bílého hlávkového zelí
   • cukr
   • hladká mouka
   • 2 dcl smetany
Recept záhorácký guláš připravíme takto:
Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme. Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Zelí nakrájíme na čtverečky, se špetkou cukru vmícháme do guláše, vše dodusíme doměkka a zjemníme smetanou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Záhorácký guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

špekáčkový guláš s pórkem, kapří guláš, středomořský guláš, pivní guláš, srnčí guláš, staročeský guláš, zabijačkový guláš ii, moravský pivní guláš, dančí guláš, rybářský guláš



záhorácký guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz