KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vepřové panenky
   • 100 g slaniny
   • 100 g sušených švestek
   • 100 g celeru
   • 100 g petržele
   • 100 g mrkve
   • 1 větší cibule
   • 100 g švestkových povidel
   • 2 dcl červeného vína
   • 2 dcl vývaru
   • grilovací koření
   • olej
   • máslo
   • sůl
Recept plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Ve vepřové panence vytvoříme ostrým nožem kapsu a vyplníme ji sušenými švestkami, které předtím zabalíme do slaniny. Panenku okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka cca 2 minuty ze všech stran na pánvi. Opečenou panenku vložíme do vyhřáté trouby na 12-15 minut na 210°C. Na švestkovou omáčku nakrájíme kořenovou zeleninu a opečeme ji dozlatova. Přidáme divoké koření a nakrájenou cibuli a opět orestujeme. Po chvíli přidáme povidla a zalijeme červeným vínem. Víno necháme svařit, aby se odpařil alkohol. Omáčku zředíme 2 dcl vývaru, povaříme a následně propasírujeme přes síto. Při servírování panenku podélně rozkrojíme, přelijeme omáčkou a podáváme s brambory vařenými ve slupce, nakrájenými na plátky a opečenými na pánvi s nasekanou kudrnkou a ozdobíme na kolečka nakrájenou a osmaženou cibulkou.





plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz