KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Piškotová roláda se šlehačkou

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept piškotová roláda se šlehačkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 120 g moučkového cukru
   • 80 g hladké mouky
   • 4 vejce
   • 20 g škrobové moučky
   • 20 g kakaa
   • špetka soli
   • 100 g čokoládové polevy
   • na náplň: 150 g zeleného hroznového vína + 4 dcl smetany ke šlehání + 1 dcl vody + 2 lžíce moučkového cukru + 2 lžičky želatiny v prášku + 1 sáček ztužovače šlehačky
Recept piškotová roláda se šlehačkou připravíme takto:
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vešleháme cukr. Pak přidáme rozšlehané žloutky, prosátou mouku, kakao a škrob a vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, upečeme v předehřáté troubě při 195°C a necháme malou chvíli vychladnout. Upečený plát pak posypeme hladkou moukou, obrátíme na čistou utěrku, sloupneme papír a plát ihned zarolujeme, dokud je horký a pružný. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak ji za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem dotuha a postupně vešleháme želatinu. Plát těsta rozvineme, potřeme připraveným krémem, posypeme kuličkami hroznového vína a znovu zarolujeme. Takto připravenou roládu necháme odležet v chladu. Pak ji ozdobíme nakrájenými tyčkami z čokoládové polevy a posypeme moučkovým cukrem.





piškotová roláda se šlehačkou, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz