![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřových jater • 4 plátky slaniny • 2 lžíce rostlinného oleje • sůl • pepř • cibule • 1 lžička hladké mouky Recept pikantní vepřová játra připravíme takto:
Játra důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány, nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme. Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které také prudce opečeme. Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme zesklovatět ve zbylé šťávě. Pak je vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme troškou vody, rozmícháme a chvíli povaříme. Porce jater na talíři osolíme, ozdobíme kolečky osmahnuté cibule a opečenou slaninou a podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní vepřová játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra na kyselo, pikantní telecí játra v alobalu, pikantní kančí guláš, drůbeží játra na cibulce, burgundská vepřová kýta, drůbeží játra na kari, telecí játra po benátsku, vepřová krkovička se sýrovou kůrkou, drůbeží játra na medu, pikantní kuřecí placičky pikantní vepřová játra, recept, hlavní jídla |