![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřových jater • 4 plátky slaniny • 2 lžíce rostlinného oleje • sůl • pepř • cibule • 1 lžička hladké mouky Recept pikantní vepřová játra připravíme takto:
Játra důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány, nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme. Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které také prudce opečeme. Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme zesklovatět ve zbylé šťávě. Pak je vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme troškou vody, rozmícháme a chvíli povaříme. Porce jater na talíři osolíme, ozdobíme kolečky osmahnuté cibule a opečenou slaninou a podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní vepřová játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bratislavská vepřová směs, vepřová játra po mlynářsku, pikantní pánev s mletým masem, vepřová plec na pivu, pikantní kuličky na pivě, drůbeží játra na medu, vepřová játra obalená cibulí, pikantní pečené kuře, pikantní biftek, staročeská vepřová kýta pikantní vepřová játra, recept, hlavní jídla |