KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová plec na pivu

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová plec na pivu potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg vepřové plece
   • 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel)
   • 1 velká cibule
   • 2 dcl piva
   • 1 dcl vody
   • sůl
   • kmín
   • 5 kuliček černého pepře
   • 5 kuliček nového koření
   • trochu zázvoru
   • citronová kůra
   • citronová šťáva
   • nastrouhaný chléb
Recept vepřová plec na pivu připravíme takto:
Do hrnce nalijeme vodu a pivo, přidáme koření, kousek citronové kůry, nakrájenou cibuli a zeleninu. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, přidáme do hrnce se zeleninou a přikryté dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, do omáčky vrátíme maso a povaříme asi 5 minut. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory nebo chlebem.





vepřová plec na pivu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz