KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová plec na pivu potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg vepřové plece • 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel) • 1 velká cibule • 2 dcl piva • 1 dcl vody • sůl • kmín • 5 kuliček černého pepře • 5 kuliček nového koření • trochu zázvoru • citronová kůra • citronová šťáva • nastrouhaný chléb Recept vepřová plec na pivu připravíme takto:
Do hrnce nalijeme vodu a pivo, přidáme koření, kousek citronové kůry, nakrájenou cibuli a zeleninu. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, přidáme do hrnce se zeleninou a přikryté dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, do omáčky vrátíme maso a povaříme asi 5 minut. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová plec na pivu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra v jogurtové omáčce, bratislavská vepřová směs, vepřová kýta na pivě, grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré, vepřová panenka na slanině, hovězí plec na červeném víně, pikantní vepřová játra v alobalu, andaluzská vepřová játra, vepřová játra na jalovci, zapékaná vepřová panenka vepřová plec na pivu, recept, hlavní jídla |