![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg vepřové plece • 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev + celer + petržel) • 1 velká cibule • 2 dcl piva • 1 dcl vody • sůl • kmín • 5 kuliček černého pepře • 5 kuliček nového koření • trochu zázvoru • citronová kůra • citronová šťáva • nastrouhaný chléb Recept vepřová plec na pivu připravíme takto:
Do hrnce nalijeme vodu a pivo, přidáme koření, kousek citronové kůry, nakrájenou cibuli a zeleninu. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, přidáme do hrnce se zeleninou a přikryté dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, do omáčky vrátíme maso a povaříme asi 5 minut. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová plec na pivu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová žebírka s fazolemi, vepřová játra na cibulce, grilovaná vepřová žebírka, buřty na pivu s fazolemi, pečená jehněčí plec, pečená kachna na černém pivu, párky na černém pivu, vepřová plec v hamburské omáčce, vepřová panenka s holandskou omáčkou, hamburská vepřová kýta vepřová plec na pivu, recept, hlavní jídla |