![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřových jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní vepřová játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní vepřová játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní guláš na žampionech, pikantní hrášek s hovězím masem, pikantní fazolový hrnec, vepřová játra po japonsku, staropražská játra, vepřová krkovička se sýrovou kůrkou, vepřová játra na jalovci, dušená játra na cibulce, vepřová játra s houbami, pečená vepřová panenka pikantní vepřová játra v alobalu, recept, hlavní jídla |