KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušená játra na cibulce

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušená játra na cibulce potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jater
   • 80 g sádla
   • 1 středně velká cibule
   • 1 lžička hladké mouky
   • špetka pepře
   • půl lžičky kmínu
   • sůl
Recept dušená játra na cibulce připravíme takto:
Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud játra nejsou propečená. Až budou hotová, přendáme je do teplé mísy, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Podáváme s rýží nebo bramborami.





dušená játra na cibulce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz