![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg kuřecích jater • mletá paprika • hladká mouka • 4-6 středních cibulí • malá plechovka sterilovaných žampiónů • sůl • pepř Recept staropražská játra připravíme takto:
Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky. Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater. Játra prudce opečeme po obou stranách - asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku. Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony bez vody, osolíme a trošku opepříme. Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty. Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staropražská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí játra s cibulí, pikantní vepřová játra v alobalu, játra po tyrolsku, čertovská kuřecí játra, drůbeží játra na medu, pikantní kuřecí játra, tyrolská játra, husí játra s rajčaty a houbami, vepřová játra na kyselo, anglická vepřová játra staropražská játra, recept, hlavní jídla |